6 Aralık 2009 Pazar

SONBAHAR YAPRAKLARIYLA SINIF DEKORASYONU




Sizlere gönderdiğim kelebekli sınıfın içinden:))
Sonbahar mevsiminde çocuklarla dışarı da yapılabilecek güzel bir bir etkinlik.
 İhtiyacınız olan şeyler: Kestane, tornavida, tel( eskiden boncuklar için kulandığımız teller), tahta boncuk ve tabiki kurumuş yapraklar:))

          Önce dışardan topladığımız kestaneleri tornavida ile deliyoruz. Ne kadar yaş ise delmesi o kadar kolay oluyor. Teli de içinden geçirdikten sonra bir adet boncukla ucunu sıkıca bağlıyoruz. İsterseniz boncuk sayısını artırabilirsiniz. Dikat etmemiz gereken, tellerin çocuklara tehlike yaratacak şekide bağlanmaması. Hazırlamış olduğumuz kestaneleri bahçede çocuklara veriyoruz ve onlar da topladıkları yaprakları tellere geçiriyolar:))
Tellere çocukların isimlerine de yapıştırdıktan sonra sınıfımızı hep birlikte süslüyoruz.
Fotoğraftaki yapraklardan biri de bana ait:))




4 yorum:

  1. Ne guzel bir sinif... Sanirim yabanci bir ulkeden cekilmis fotograflar... Hangi ulke ogrenmemiz mumkun mu acaba? Bu arada etkinlikler yuklenince blogunuz daha bir cici olmus tekrardan hayirli olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Çok sağolun güzel yorumlarınız için:)) Danimarka'nın Odense şehrinden. Özel bir okuldu. Okul oyuncak müzesi gibiydi benim bile ordan çıkasım gelmiyordu:))

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş bir etkınlık.. güzel bir sınıf :)

    YanıtlaSil
  4. İlk ben bitirmiştim. Öğretmenleri bakın Sevtap'ınkine demişti. Onların yüzündeki ifadeyi görmeliydiniz. Kısa zamanda bitirdim diye baya şaşırmışlardı:)) Çok tatlılardı. Özlüyorum onları:))

    YanıtlaSil