18 Aralık 2009 Cuma

KAR KÜRESİ, HAYDİ ÇALKALA:))


Çok hoş ve eğlenceli bir çalışma:))
Öncelikle ağzı sıkı boş bir kavaoz buluyoruz. Sonra kavanozun kapağına istediğimiz oyuncağı çok güçlü bir yapıştırıcı ile yapıştırıyouz. Dikkat etmemiz gereken en önemli şey kavanozun içindeki hiç bir maddenin metal olmaması çünkü sudan dolayı pas tutabilir. Plastik bu noktada imdadımız yetişiyor:)) Diğer taraftan da kavanozumuza damıtılmış suyumuzu koyup çok az da bulaşık detarjanı ekliyoruz. Bu kavanozdaki süslerin suyun içinde dans etmesini sağlayacak:))Kavanoza, hiç hava kalmayacak şekilde içine istediğimiz pulları, boncukları koyduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz. Hoş bir kurdale ile de kapağını dekore edebiliriz.  Haydi şimdi kavanozumuz çalkalayalım ve de dans eden pullarımızı seyredelim:))
İsterseniz kavanoza küçük bitkiler, çakıl taşları gibi malzemeler koyup, suyunu da çok az bir gıda boyası ile renklendirip, farklı kompozisyonlar dizayn edebilirsiniz
Detaylı fotoğraflar için  tıklayınız.
Sevgiler:))

3 yorum:

  1. Küçükken çok istemiştim bir kar kürem olmasını... Eşime söylediğimde gülmüştü..ne bilim ulaşılmayacak bir şey değildi belki ama.. hep istedim..

    İçinde kardan adam olan..kocaman bir kar küresi hala istiyorum :)

    Çok guzel bır paylasım tesekkur ederım Sevtapcım

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel. İçinizde çocuk demek hala istiyorum diyor:)) Adresinizi verin ben yollarım size:)) Hatıra olur.Benim de içinde penguen olan kar kürem var:))

    YanıtlaSil
  3. Ben çok beğendim. Yaratıcı bir etkinlik. Yapmayı düşünüyorum:D

    YanıtlaSil